Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Pdb-Bloggen

Pdb sätter människor, idéer och organisationer i rörelse genom verksamhetsutvecklande IT-lösningar. Här skriver vi om den typen av problem vi kan lösa, om intressanta händelser i IT-världen och om hur det är att jobba på Pdb. Välkommen!

RSS

Prenumerera

Arkiv April 2018

Ny på Pdb | Jana Jonsson, Business Consultant

Ny på Pdb | Jana Jonsson, Business Consultant
Jana Jonsson är Business Controllern som brinner för strategisk planering och omstrukturering av verksamheter. Nu tar hon steget från kundsidan till konsultverksamhet och ser fram emot att få träffa olika företag och hjälpa dem i deras förändringsresa.

Läs mer

Ny på Pdb | Christoffer Williamsson, Business Developer

Ny på Pdb | Christoffer Williamsson, Business Developer
Christoffer Williamsson är ny Senior Sales Executive på Pdb i Stockholm. Han kommer senast från Structsales där han jobbat som senior sales and marketing consultant.

Läs mer

Controller: Öka din lönsamhet genom att mäta mer

Controller: Öka din lönsamhet genom att mäta mer
Vet du vad du tjänar pengar på? Ofta har man en idé om vilka produkter eller tjänster som är de mest lönsamma, men har ni gjort en genomgång av ingående komponenter i produkterna? Vilken är resursförbrukningen i form av mantimmar och hur mycket material förbrukas? Vad kostar produkterna att köpa in? Vad är lagerhanteringskostnaden? Du hittar KPI:er som påverkar lönsamheten genom att mäta och följa upp företagets olika områden (exempelvis produktion, inköp, lager) samt bryter ner varje delområde i drivare. I denna artikel får du tre konkreta tips som ger dig en snabbstart.

Läs mer

Ladda fler